version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










18 июля 2007

Un nou proiect de lege privind protectia sociala a persoanelor afectate de catastrofa de la CAE Cernobal va fi examinat in cel mai apropiat timp de catre Legislativ in prima lectura, a declarat Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, in cadrul vizitei de astazi la Centrul de Reabilitare si Integrare Sociala a copiilor afectati de catastrofa de la Cernobal (Centrul CRIS).

Presedintele Parlamentului a mai precizat ca respectivul document, care va prevedea alocarea suplimentara a circa 30 milioane de lei pentru protectia sociala a persoanelor afectate de accidentul de la Cernobal, ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2008.

Marian LUPU a apreciat activitatea Centrului CRIS drept una de o menire sociala deosebit de importanta pentru reabilitarea copiilor ce sufera de pe urma avariei de la Cernobal. Totodata, spicherul a caracterizat drept inacceptabile conditiile in care activeaza institutia situata in sediul vechi al unei foste gradinite de copii.

Presedintele Parlamentului a anuntat ca forul legislativ, in contextul parteneriatului public-privat existent, va sensibiliza mediul de afaceri in vederea identificarii unor mecanisme de sustinere financiara a restaurarii graduale a acestui edificiu. In acelasi timp, Marian LUPU a adresat un apel reprezentantilor structurilor internationale si misiunilor diplomatice acreditate la Chisinau pentru examinarea posibilitatilor de a aloca fonduri financiare in cadrul programelor in derulare sau de a initia noi proiecte de sprijin a activitatii Centrului CRIS.

"Este esentiala conjugarea eforturilor autoritatilor publice, societatii civile, mediului de afaceri si partenerilor straini pentru a asigura durabilitatea acestei initiative si a oferi o sansa mai buna copiilor afectati de catastrofa de la Cernobal", a mai afirmat Marian LUPU.

Centrul CRIS este o initiativa a Fundatiei "Ecoul Cernobalului" din Republica Moldova si are drept scop reabilitarea si reintegrarea sociala a copiilor afectati de catastrofa de la Cernobal.

18.07.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова