version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











18 july 2007

Un nou proiect de lege privind protectia sociala a persoanelor afectate de catastrofa de la CAE Cernobal va fi examinat in cel mai apropiat timp de catre Legislativ in prima lectura, a declarat Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, in cadrul vizitei de astazi la Centrul de Reabilitare si Integrare Sociala a copiilor afectati de catastrofa de la Cernobal (Centrul CRIS).

Presedintele Parlamentului a mai precizat ca respectivul document, care va prevedea alocarea suplimentara a circa 30 milioane de lei pentru protectia sociala a persoanelor afectate de accidentul de la Cernobal, ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2008.

Marian LUPU a apreciat activitatea Centrului CRIS drept una de o menire sociala deosebit de importanta pentru reabilitarea copiilor ce sufera de pe urma avariei de la Cernobal. Totodata, spicherul a caracterizat drept inacceptabile conditiile in care activeaza institutia situata in sediul vechi al unei foste gradinite de copii.

Presedintele Parlamentului a anuntat ca forul legislativ, in contextul parteneriatului public-privat existent, va sensibiliza mediul de afaceri in vederea identificarii unor mecanisme de sustinere financiara a restaurarii graduale a acestui edificiu. In acelasi timp, Marian LUPU a adresat un apel reprezentantilor structurilor internationale si misiunilor diplomatice acreditate la Chisinau pentru examinarea posibilitatilor de a aloca fonduri financiare in cadrul programelor in derulare sau de a initia noi proiecte de sprijin a activitatii Centrului CRIS.

"Este esentiala conjugarea eforturilor autoritatilor publice, societatii civile, mediului de afaceri si partenerilor straini pentru a asigura durabilitatea acestei initiative si a oferi o sansa mai buna copiilor afectati de catastrofa de la Cernobal", a mai afirmat Marian LUPU.

Centrul CRIS este o initiativa a Fundatiei "Ecoul Cernobalului" din Republica Moldova si are drept scop reabilitarea si reintegrarea sociala a copiilor afectati de catastrofa de la Cernobal.

18.07.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova