version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










29 июня 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o intrevedere cu Johan MATHISEN, Reprezentantul Permanent al FMI la Chisinau.

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o intrevedere cu deponentii Bancii Comerciale "Guineia" S.A. si ai Concernului "Intercapital".

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o intrevedere cu Johan MATHISEN, Reprezentantul Permanent al FMI la Chisinau.

Oficialul Fondului Monetar International a subliniat faptul ca Programul de finantare al FMI este implementat cu succes de catre Republica Moldova.

Potrivit Reprezentantului Permanent al FMI in tara noastra, Republica Moldova a indeplinit performantele macroeconomice si a inregistrat un trend pozitiv de reducere a inflatiei.

MATHISEN a salutat, de asemenea, adoptarea legislatiei ce vizeaza deetatizarea si gestionarea patrimoniului public si crearea megaregulatorului pietii financiare nebancare. Oficialul FMI a accentuat in acest sens importanta implementarii adecvate a acestor legi.

In acelasi timp, interlocutorii au subliniat necesitatea definitivarii cat mai grabnice a proiectelor de lege privind serviciul public si privind combaterea spalarii de bani.

Johan MATHISEN a mai informat despre faptul ca la 13 iulie curent se va desfasura sedinta Consiliului de Directori al FMI in cadrul careia vor fi evaluate performantele Republicii Moldova in implementarea angajamentelor asumate in fata organismelor internationale.

Marian LUPU a subliniat, la randul sau, faptul ca autoritatile vor continua ritmul ascendent al reformelor si aplicarea in practica a angajamentelor asumate fata de institutiile financiare internationale.

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o intrevedere cu deponentii Bancii Comerciale "Guineia" S.A. si ai Concernului "Intercapital".

Reprezentantii BC "Guineia" S.A au adus multumiri Presedintelui Parlamentului si Comisiei parlamentare speciale pentru controlul si monitorizarea procesului de restituire a depunerilor banesti, condusa de Maria POSTOICO, vicepresedinte al Legislativului, pentru actiunile intreprinse in vederea restituirii fondurilor banesti. La etapa actuala, in urma comercializarii recente in cadrul unei licitatii publice a unui imobil din Chisinau, deponentilor Bancii Comerciale "Guineia" S.A. le vor fi achitate circa 80 % din depunerile initiale.

Marian LUPU a subliniat faptul ca Parlamentul, in persoana Comisiei parlamentare speciale conduse de catre Maria POSTOICO, va monitoriza modul de distribuire a mijloacelor banesti pentru a asigura repartizarea corecta a acestora si in stricta conformitate cu legislatia in vigoare.

In urma dialogului cu deponentii Concernului "Intercapital, s-a convenit asupra necesitatii desfasurarii unor discutii suplimentare ale Comisiei speciale, depunatorilor Concernului "Intercapital" in comun cu reprezentantii Procuraturii Generale privind actiunile intreprinse de catre institutiile responsabile in vederea restituirii mijloacelor banesti persoanelor prejudiciate. In prezent, in cazul Concernului "Intercapital"continua distribuirea sumei de 20 la suta, mijloace obtinute din comercializarea la data de 18 mai 2006 a unui imobil din or. Vatra.

Comisia speciala pentru controlul si monitorizarea procesului de restituire a depunerilor banesti ale deponentilor Bancii Comerciale "Guineia" S.A. si ai Concernului "Intercapital" a fost instituita la initiativa Presedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, pentru examinarea cauzelor tergiversarii procesului de restituire a depunerilor banesti ale deponentilor BC "Guineia" S.A. si "Intercapital" si este prezidata de catre Maria POSTOICO, vicepresedinte al Legislativului.

29.06.2007
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова