version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











7 november 2005

Primele 15 calculatoare destinate pentru dotarea scolilor-internat din tara au fost transmise luni de catre Presedintele Parlamentului, Marian Lupu, administratiei gimnaziilor-internat din Ciadar-Lunga, Cahul si Leova.

Evenimentul s-a desfasurat la Ciadar-Lunga si face parte din Programul "Buburuza pentru copii", care presupune echiparea cu tehnica moderna a institutiilor de invatamant din Republica Moldova si in primul rand a orfelinatelor. Programul a fost initiat de Legislativ si se desfasoara sub patronajul Presedintelui Parlamentului, in colaborare cu Centrul pentru resurse din Chisinau.

Spicherul Marian Lupu a declarat ca scopul acestei actiuni, sustinuta financiar de companii si fundatii de caritate din strainatate, este de a contribui la dotarea adecvata a scolilor din tara, pentru a facilita accesul la informatie a elevilor, a le asigura conditii decente pentru studii. Un alt obiectiv este de a asista derularea Programului national SALT, care presupune conectarea la Internet a tuturor institutiilor de invatamant din Moldova.

Urmatorul lot de calculatoare urmeaza a fi transmis pe parcursul saptamanii curente pentru 7 gimnazii-internat din centrul si nordul tarii. In total, la prima etapa a Programului, vor fi oferite 50 de calculatoare.

07.11.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova