version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











19 november 2005

O delegatie a Parlamentului Republicii Moldova, condusa de spicherul Marian Lupu, a participat, in zilele de 17-19 noiembrie, la lucrarile Consiliului Adunarii Interparlamentare a CSI si la Sedinta Plenara a AIP CSI, care s-au desfasurat la Sankt-Petersburg, Federatia Rusa.

Cu acest prilej, spicherul Marian Lupu a avut intrevederi bilaterale cu Presedintele Camerei superioare a Parlamentului Federatiei Ruse, Serghei Mironov, Presedintele AIP CSI, Boris Grazlov, Presedintele Dumei de Stat a Federatiei Ruse, spicherii din Armenia, Artur Bagdasarean si cu Nurtai Abakaev, Presedintele Senatului Parlamentului Kazah.

In cadrul intrevederilor au fost abordate aspecte ale cooperarii bilaterale si multilaterale, inclusiv in cadrul Adunarii Interparlamentare a CSI.

Astfel, Presedintele Consiliului Federatiei, Serghei Mironov, l-a invitat pe Marian Lupu, sa efectueze o vizita oficiala in Federatia Rusa. Marian Lupu a acceptat cu placere aceasta invitatie. Evenimentul este preconizat pentru anul 2006.

In timpul discutiei cu Boris Grazlov, Presedintele Dumei de Stat, interlocutorii au facut o trecere in revista a schimbarilor care au intervenit in relatiile bilaterale de la ultima intrevedere, la New York, din septembrie curent. Partile au constatat o intensificare a dialogului direct dintre Legislativele ambelor state si au convenit ca, pentru permanentizarea si aprofundarea acestuia, se impune necesitatea de a reveni la prevederile Acordului de cooperare interparlamentara.

In acelasi context, Marian Lupu, Serghei Mironov si Boris Grazlov au convenit ca, in viitorul apropiat urmeaza a fi organizata sedinta Comisiei mixte interparlamentare de cooperare intre Adunarea federala a Federatiei Ruse si Parlamentul Republicii Moldova, care desi a fost creata in octombrie 2003, nu s-a convocat nici o data.

Pentru a discuta detaliile ce vizeaza organizarea acestei reuniuni, saptamana viitoare, la Chisinau va sosi o delegatie reprezentativa a Dumei de Stat, in frunte cu Andrei Kokosin, Presedintele Comitetului pentru relatiile cu tarile-membre ale CSI.

In cadrul acestei vizite vor fi discutate de asemenea si aspecte ce vizeaza impulsionarea relatiilor bilaterale intrerparlamentare.

19.11.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova