version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











3 september 2005

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a fost prezent, sambata, la manifestarea solemna prilejuita de marcarea a 14 ani de la constituirea sistemului vamal national.

In mesajul de salut adresat ofiterilor Serviciului Vamal, spicherul a accentuat ca aceasta structura este un atribut indispensabil al statalitatii, ce asigura securitatea economica a tarii si reprezinta un mecanism regulator de care depinde, intr-o mare masura, dezvoltarea mediului de afaceri.

Presedintele Parlamentului a adaugat ca Serviciul Vamal a devenit o carte de vizita a tarii noastre, iar angajatii lui cu succes promoveaza imaginea Republicii Moldova pe plan international. In acest context, Marian Lupu a salutat stabilirea relatiilor de parteneriat cu structuri similare din peste 70 de state, fapt ce permite un schimb operativ de informatii, atragerea celor mai bune practici si perfectionarea continua a personalului.

In alta ordine de idei, Marian Lupu a apreciat inalt contributia Serviciului Vamal la racordarea legislatiei nationale (compartimentul ce reglementeaza activitatea sistemului vamal) la rigorile europene.

Referindu-se la conditiile de activitate ale angajatilor Serviciului Vamal, Marian Lupu a anuntat ca la inceputul sesiunii de toamna-iarna a Parlamentului, deputatii vor examina in mod prioritar proiectul de lege cu privire la sistemul de stabilire a salariilor de baza in sectorul bugetar, care presupune o majorare substantiala, gradual, pana in 2010, a retributiei muncii salariatilor din sistemul bugetar.

Presedintele Parlamentului a anuntat ca, in viitorul apropiat, va efectua o vizita de lucru la subdiviziunile Serviciului Vamal. In context, spicherul a reiterat sustinerea acordata de Legislativ acestei institutii, exprimandu-si convingerea ca perfectionarea continua va contribui la crearea unui sistem vamal modern, capabil sa faca fata tuturor sfidarilor.

03.09.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova