version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











26 september 2005

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut o intrevedere, luni dimineata, cu membrii delegatiei unite a celor doua Comisii pentru integrare europeana a Senatului si Camerei Deputatilor ale Parlamentului Republicii Cehe.

Marian Lupu a constatat ca relatiile bilaterale dintre tarile noastre se caracterizeaza prin dinamism si se bucura de o atentie sporita din partea conducerii Republicii Moldova. Iar vizita actuala este un prilej in plus pentru a face o trecere in revista a realizarilor si de a identifica noi domenii de cooperare, inclusiv pe dimensiunea interparlamentara.

Pavel Svoboda, presedintele Comisiei pentru problemele UE a Camerei Deputatilor din Republica Ceha, a subliniat ca Republica Moldova se situeaza printre prioritatile politicii externe a Cehiei. Parlamentarul ceh a reiterat disponibilitatea tarii sale de acorda asistenta Moldovei in proces de adaptare a legislatiei nationale la rigorile comunitare. In acelasi timp, Pavel Svoboda a anuntat ca vizitele efectuate cu regularitate in tara noastra urmaresc si scopul identificarii unor mecanisme concrete de colaborare economica.

In alta ordine de idei, membrii delegatiei unite a Senatului si Camerei Deputatilor Republicii Cehe au anuntat ca in cadrul discutiilor pe care le vor purta cu reprezentantii Comisiei permanente pentru politica externa si integrare europeana, a grupului interparlamentar de prietenie moldo-ceh, precum si cu diferiti oficiali din Guvern vor aborda si probleme ce tin de impartasirea experientei in proces de integrare europeana.

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova a propus, pentru eficientizarea acestui proces, elaborarea unui Acord cadru de colaborare interparlamentara.

26.09.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova