version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











28 april 2006

La inceputul lunii mai, doi experti ai Consiliului Europei isi vor incepe activitatea in cadrul comisiei speciale pentru elaborarea proiectelor de acte legislative privind consolidarea autonomiei locale. Vadim MISIN, vicepresedintele comisiei respective, a comunicat in cadrul sedintei comisiei, care s-a desfasurat vineri, 28 aprilie curent, ca expertii CoE vor lucra impreuna cu membrii comisiei speciale, fapt ce va exclude necesitatea de a expedia ulterior spre expertizarea Consiliului Europei amendamentele elaborate.

Totodata, grupurile de lucru conduse de catre Vasile IOVV, vice-presedinte al Comisiei pentru politica externa si integrare europeana, responsabil de blocul administrativ, si Nicolae BONDARCIUC, presedintele Comisiei pentru politica economica, buget si finante, responsabil de blocul economic-financiar, au convenit ca in perioada imediat urmatoare comisia urmeaza sa identifice conceptul functionarii administratiei publice locale si sa determine divizarea clara a competentelor dintre autoritatile publice centrale si locale, iar in cazul celor din urma dintre autoritatile locale de nivelul intai si doi, pentru a putea ulterior examina modificarea relatiilor bugetare.

Membrii comisiei au subliniat faptul ca in decurs de o saptamana vor fi colectate si sistematizate informatiile privind situatia din raioane, iar comisia va examina toate propunerile parvenite de la reprezentantii administratiei publice locale, reprezentantii societatii civile, etc. pentru a identifica conceptul consolidarii autonomiei publice locale.

Urmatoarea sedinta a comisiei speciale va avea loc la inceputul lunii mai.

Comisia speciala pentru elaborarea proiectelor de acte legislative privind consolidarea autonomiei locale a fost creata la initiativa spicherului Parlamentului Marian LUPU la 30 martie a.c. Comisia are drept scop pregatirea unui pachet de amendamente la legislatia in vigoare care urmeaza sa fie adoptate de catre Parlament pana la sfarsitul sesiunii curente.

28.04.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova