version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










19 апреля 2008

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, impreuna cu fiica Sanda si un grup de voluntari, s-au deplasat astazi in localitatea Condratesti din raionul Ungheni, unde au ajutat mai multe femei care cresc in singuratate cate patru copii. Actiunea s-a desfasurat in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului care este organizata in perioada 14 - 20 aprilie curent si este sustinuta de Parlamentul Republicii Moldova.

Presedintele Parlamentului impreuna cu un grup de voluntari au lucrat in gospodaria Angelei Barbacari, care creste singura 3 baieti si o fetita, cu varste cuprinse 7 ani si 4 luni. Spicherul, in comun cu tinerii voluntari, au ajutat la diverse lucrari, inclusiv la constructia gardului, vopsit, etc.

In cadrul actiunii de astazi trei familii din Condratesti au beneficiat de materiale de constructii, produse alimentare, imbracaminte, incaltaminte si jucarii pentru copii, rechizite scolare.

Pe parcursul aceste saptamani mai multi parlamentari participa in diverse actiuni de voluntariat in vederea promovarii importantei activitatii si contributiei voluntarilor pentru dezvoltarea societatii din Republica Moldova. Prin exemplul propriu acestia vor promova impactul pozitiv pe care il au actiunile voluntarilor asupra vietii comunitatii si contributia voluntariatului la dezvoltarea responsabilitatii sociale.

Incepand din 2007 Saptamana Nationala a Voluntariatului este organizata traditional in fiecare an in luna aprilie de catre Coalitia pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat. In cadrul actiunii de anul trecut 45 de voluntari au realizat 29 de activitati in patru localitati din tara, de pe urma carora au beneficiat 9600 persoane.

19.04.2008
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова