version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










29 апреля 2008

Ungaria va sustine Republica Moldova pe calea integrarii europene si ne va sprijini in obtinerea mandatului UE de incepere a negocierilor pe marginea unui nou acord juridic cu blocul comunitar.

Aceste afirmatii au fost facute astazi la Budapesta in cadrul intrevederilor avute la Adunarea Nationala a Ungariei de delegatia Parlamentului Republicii Moldova condusa de spicherul Marian LUPU.

Parlamentarii ungari au reconfirmat disponibilitatea Ungariei de a contribui la realizarea parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv in dialogul cu statele-membre ale Uniunii Europene.

Marian LUPU a reiterat in cadrul intrevederii cu Matyat EORSI, Presedintele Comisiei pentru afaceri europene, ca Republica Moldova necesita un nou acord juridic cu Uniunea Europeana, care ar prevedea apropierea graduala a tarii noastre de libertatile europene. Potrivit spicherului, Acordul de Parteneriat si Cooperare care expira in vara anului curent, urmeaza sa fie inlocuit cu un document care sa contina prevederi privind o perspectiva europeana sigura a Republicii Moldova.

In cadrul discutiilor purtate cu Grupul parlamentar de prietenie moldo - maghiar, si cu Comisia parlamentara pentru politica externa, a fost exprimata sustinerea autoritatilor de la Budapesta pentru identificarea unei solutii viabile a diferendului de pe Nistru, care sa fie bazata pe respectarea principiilor suveranitatii si integritatii teritoriale a tarii noastre.

Delegatia Parlamentului RM efectueaza in perioada 28 - 30 aprilie curent o vizita oficiala in Republica Ungara. Vizita are loc la invitatia dnei Katalin SZILI, Presedintele Adunarii Nationale a Ungariei.

Din componenta delegatiei parlamentare mai fac parte deputatii Grigore PETRENCO, Valentina SERPUL, Marcel RADUCAN si Vasile GROZAV.

29.04.2008
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова