version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











2 december 2005

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut o intrevedere cu Adrian Jacobovits de Szeged, reprezentantul special al Uniunii Europene pentru Republica Moldova.

Marian Lupu si Adrian Jacobovits de Szeged au constatat o pozitie comuna a Uniunii Europene si Republicii Moldova in procesul de reglementare a conflictului transnistrean, bazata pe demilitarizarea si democratizarea regiunii.

Marian Lupu a afirmat, la randul sau, ca un rol important in democratizarea Transnistriei trebuie sa revina societatii civile si a mentionat ca Parlamentul a elaborat o Conceptie de cooperare cu societatea civila, care presupune colaborare cu organizatii neguvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului pentru dezvoltarea institutiilor democratice.

In alta ordine de idei, referindu-se la misiunea de monitorizare si control a frontierei moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean, initiata de UE, Adrian Jacobovits de Szeged a mentionat ca aceasta va contribui la asigurarea unei transparente la hotar si va crea premise favorabile pentru procesul de reglementare a problemei transnistrene.

Presedintele Parlamentului a precizatt ca problema reglementarii transnistrene este abordata si la nivel interparlamentar, inclusiv in relatiile cu Ucraina si Federatia Rusa, insa Republica Moldova are nevoie de sustinere a eforturilor sale pe plan international, in particular din partea Uniunii Europene.

02.12.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova