version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











13 december 2005

Liderii fractiunilor parlamentare au avut marti o intrevedere cu Thomas Richardson, seful misiunii Fondului Monetar International in Moldova.

Liderii grupurilor parlamentare au salutat disponibilitatea sefului misiunii FMI de a stabili in premiera un dialog cu Parlamentul Republicii Moldova. Reprezentantii grupurilor parlamentare au apreciat, de asemenea, deschiderea Fondului Monetar International catre o cooperare cu tara noastra si si-au exprimat speranta ca Republica Moldova va reusi sa semneze un nou acord de creditare cu FMI.

Liderii tuturor fractiunilor parlamentare s-au pronuntat pentru necesitatea semnarii acordului cu FMI, anuntand in context disponibilitatea Legislativului de a contribui la implementarea lui prin perfectionarea legislatiei nationale si ajustarea acesteia la normele internationale.

Thomas Richardson a apreciat aceasta intrevedere si drept un mecanism de informare a corpului legiuitor despre specificul activitatii institutiei pe care o reprezinta si a politicilor economice promovate de FMI.

Richardson s-a referit, in context, si la subiectul consultarilor cu Guvernul Republicii Moldova in vederea elaborarii pana in luna februarie 2006 a unui acord cu FMI pentru o perioada de trei ani. Seful misiunii FMI a subliniat ca ulterior acest acord urmeaza a fi supus avizarii de catre Consiliul Executiv al Fondului Monetar International in luna mai a anului viitor.

Interlocutorii au mai discutat aspecte ce vizeaza reforma administratiei publice centrale, atragerea investitiilor straine, etc.

13.12.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova