version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











5 december 2005

In zilele de 1 si 2 decembrie a.c. Iurie Rosca, vicepresedintele Parlamentului Republicii Moldova, s-a aflat in vizita in Georgia la invitatia conducerii Parlamentului acestei tari.

Pe parcursul vizitei demnitarul de la Chisinau a avut intrevederi cu Nino Burjanadze, Presedintele Legislativului Georgiei, Mihail Machiavarini, vicepresedinte al Parlamentului, Cote Gabasvili, presedintele Comisiei pentru Politica Externa, precum si cu deputatii din grupul de prietenie Republica Moldova-Georgia.

In cadrul discutiilor purtate in Legislativul de la Tbilisi Iurie Rosca si colegii sai georgieni au discutat asupra reformelor de ordin politic, economic si institutional, necesare pentru modernizarea si integrarea celor doua tari in structurile europene si euroatlantice. A fost mentionata importanta strategica a coooperarii bilaterale la nivel regional si international in vederea depasaii prezentei militare straine si a fenomenului separatismului, precum si in vederea unei mai bune interactiuni in domeniul activitatii legislative, mai ales intrucat ambele tari au pe agenda aceleasi angajamente luate in fata Consiliului Europei si a Uniunii Europene.

Reforma justitiei, a puterii locale, consolidarea capacitatii parlamentului, modificarea Codului Eelctoral, adoptarea unor noi legi de finantare a partidelor politce, reforma organelor de drept si a fortelor armate sunt doar cateva dintre preocuparile comune de pe agenda legislativelor ambelor tari.

Liderii Parlamentului geogrian si vicepresedintele Parlamentului de la Chisinau au salutat forul de la Kiev al presedintilor tarilor post-comuniste din regiune, care au decis formarea Comunitatii Optiunii Democratice, o noua organizatie internationala menita sa contribuie la afirmarea noilor democratii si la procesul de integrare a acestora in UE si NATO.

05.12.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova