version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











29 december 2005

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, l-a primit pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord la Chisinau, Bernard Whiteside, cu prilejul incheierii misiunii diplomatice in tara noastra.

Marian Lupu a exprimat cuvinte de multumire si gratitudine ambasadorului extraordinar si plenipotentiar al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in tara noastra pentru contributia esentiala in consolidarea si aprofundarea relatiilor bilaterale dintre Republica Moldova si Regatul Unit.

Spicherul, de asemenea, a apreciat inalt contributia personala a ambasadorului Bernard Whiteside in stabilirea unor relatii mai stranse cu Uniunea Europeana. In acest sens, presedintele Parlamentului a accentuat ca pentru tara noastra semnarea in acest an a Planului de Actiuni Republica Moldova - Uniunea Europeana, numirea de catre UE a unui reprezentant special pentru Moldova, deschiderea Delegatiei Comisiei Europene la Chisinau si inaugurarea unei misiuni internationale de monitorizare a frontierei moldo-ucrainene au fost evenimente deosebit de importante care au demonstrat interesul UE pentru Moldova si au incurajat procesele democratice din tara.

Interlocutorii au mai discutat aspecte ce vizeaza vizita presedintelui Parlamentului Republicii Moldova la Londra, preconizata pentru luna februarie a anului viitor, apreciind acest eveniment drept o oportunitate potrivita pentru valorificarea dialogului parlamentar dintre statele noastre si identificarea mecanismelor eficiente de cooperare bilaterala pe mai multe planuri.

In final, presedintele Parlamentului i-a urat dlui Bernard Whiteside succese in cariera de mai departe.

29.12.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova