version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










2 декабря 2005

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut o intrevedere cu Adrian Jacobovits de Szeged, reprezentantul special al Uniunii Europene pentru Republica Moldova.

Marian Lupu si Adrian Jacobovits de Szeged au constatat o pozitie comuna a Uniunii Europene si Republicii Moldova in procesul de reglementare a conflictului transnistrean, bazata pe demilitarizarea si democratizarea regiunii.

Marian Lupu a afirmat, la randul sau, ca un rol important in democratizarea Transnistriei trebuie sa revina societatii civile si a mentionat ca Parlamentul a elaborat o Conceptie de cooperare cu societatea civila, care presupune colaborare cu organizatii neguvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului pentru dezvoltarea institutiilor democratice.

In alta ordine de idei, referindu-se la misiunea de monitorizare si control a frontierei moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean, initiata de UE, Adrian Jacobovits de Szeged a mentionat ca aceasta va contribui la asigurarea unei transparente la hotar si va crea premise favorabile pentru procesul de reglementare a problemei transnistrene.

Presedintele Parlamentului a precizatt ca problema reglementarii transnistrene este abordata si la nivel interparlamentar, inclusiv in relatiile cu Ucraina si Federatia Rusa, insa Republica Moldova are nevoie de sustinere a eforturilor sale pe plan international, in particular din partea Uniunii Europene.

02.12.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова