version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










26 декабря 2005

Serviciul de presa si imagine al Parlamentului informeaza ca luni, 26 decembrie, a avut loc o sedinta cu participarea liderilor tuturor grupurilor parlamentare, in care a fost discutat situatia care s-a creat in ziua de vineri, in timpul sedintei plenare. Amintim ca in acea zi un grup de copii din scolile din Transnistria a vizitat incinta Legislativului si a colindat grupul parlamentar Alianta "Moldova Noastra". In acel moment, dintr-o neintelegere de ordin tehnic, propunerea de a invita elevii din Transnistria in plenul sedintei nu a putut fi satisfacuta.

Pentru a elimina orice speculatii legate de aceasta confuzie, dl Marian LUPU, Presedintele Parlamentului, a invitat la discutia cu liderii grupurilor politice din legislativ directorii scolilor cu predare in limba de stat din Transnistria. Participantii la sedinta, exprimandu-si regretul pentru neintelegerile care s-au iscat si mai ales pentru interpretarile tendentioase ale acestei intamplari, au fost unanimi in a constata ca, sub nici un pretext, copiii nu pot fi tratati ca unelte politice in serviciul unor interese de grup sau de partid.

Pornind de la cele declarate, precum si de la caracterul general uman al unor atare actiuni, liderii grupurilor politice, in numele intregului corp parlamentar, au invitat conducatorii institutiilor scolare aflate in zona Transnistriei sa viziteze Parlamentul la 30 decembrie, unde, in cadrul sedintei festive, copii din aceste scoli sa colinde deputatii, dar si intreaga societate.

Exprimandu-si gratitudinea pentru invitatia la aceasta sedinta, directorii celor trei scoli din Transnistria cu predare in limba de stat au acceptat cu placere invitatia si s-au oferit sa transmita mesajul si colegilor din alte institutii de invatamant, doriti sa participe la aceasta actiune festiva.

In alta ordine de idei deputatii au convenit sa aiba o discutie pe parcursul lunii ianuarie cu conducatorii acestor institutii si cu participarea factorilor de decizie de la Guvern pentru a identifica solutii practice pentru acordarea unui ajutor in vederea mai bunei functionari a scolilor respective, care activeaza in conditii deosebit de dificile.

26.12.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова