version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










13 декабря 2005

Liderii fractiunilor parlamentare au avut marti o intrevedere cu Thomas Richardson, seful misiunii Fondului Monetar International in Moldova.

Liderii grupurilor parlamentare au salutat disponibilitatea sefului misiunii FMI de a stabili in premiera un dialog cu Parlamentul Republicii Moldova. Reprezentantii grupurilor parlamentare au apreciat, de asemenea, deschiderea Fondului Monetar International catre o cooperare cu tara noastra si si-au exprimat speranta ca Republica Moldova va reusi sa semneze un nou acord de creditare cu FMI.

Liderii tuturor fractiunilor parlamentare s-au pronuntat pentru necesitatea semnarii acordului cu FMI, anuntand in context disponibilitatea Legislativului de a contribui la implementarea lui prin perfectionarea legislatiei nationale si ajustarea acesteia la normele internationale.

Thomas Richardson a apreciat aceasta intrevedere si drept un mecanism de informare a corpului legiuitor despre specificul activitatii institutiei pe care o reprezinta si a politicilor economice promovate de FMI.

Richardson s-a referit, in context, si la subiectul consultarilor cu Guvernul Republicii Moldova in vederea elaborarii pana in luna februarie 2006 a unui acord cu FMI pentru o perioada de trei ani. Seful misiunii FMI a subliniat ca ulterior acest acord urmeaza a fi supus avizarii de catre Consiliul Executiv al Fondului Monetar International in luna mai a anului viitor.

Interlocutorii au mai discutat aspecte ce vizeaza reforma administratiei publice centrale, atragerea investitiilor straine, etc.

13.12.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова