version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










1 июля 2005

Intrevederea Presedintelui Parlamentului cu Misiunea FMI

Presedintele Parlamentului, Marian LUPU, a avut astazi o intilnire cu Misiunea Fondului Monetar International in frunte cu Thomas Richardson, care s-a aflat in republica noastra intr-o vizita de documentare. Thomas Richardson a accentuat, ca in perioada de dupa ultima vizita in Moldova a Misiunii FMI de acum 6 luni, in republica noastra s-au produs schimbari pozitive in aspectul social-economic. Mentinerea acestei evolutii pozitive se va solda cu extinderea programului comun de colaborare dintre Guvernul Republicii Moldova si FMI.

In cadrul dialogului s-au discutat in detaliu aspecte ce tin de perfectionarea politicii bugetar-fiscale, activitatii sistemului bancar, a sectorului energetic si altor domenii de ordin social-economic. Pentru implementarea reformelor in domeniile respective sint necesare o serie de modificari in legislatie. Marian Lupu a spus in context ca Guvernul a prezentat deja Parlamentului un set intreg de proiecte privind modificarea si completarea unor acte legislative, care reprezinta bazele politice fiscale ale statului pe anul 2006. Acest document voluminos va fi examinat cu minutiozitate in cadrul sesiunii curente.

In alta ordine de idei Presedintele Parlamentului a mentionat necesitatea unui dialog permanent cu FMI si a solicitat consultari in anumite probleme din partea expertilor acestei organizatii financiare internationale. Totodata, Marian Lupu, a specificat, ca in dezvoltarea relatiilor cu FMI ar trebui sa se tina cont de toti factorii reali ce influenteaza situatia social-economica din republica pentru a se identifica solutiile respective.

01.07.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова