version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










9 июля 2005

Presedintele Parlamentului s-a intilnit cu delegatia regiunii Emilia Romagna

Dimensiunea economica este una prioritara in relatia bilaterala moldo-italiana, a afirmat Presedintele Parlamentului, Marian Lupu, in cursul intrevederii de astazi cu Vasco Errani, presedintele regiunii Emilia Romagna din Italia, si delegatia din aceasta regiune. Sintem dispusi de a identifica si promova proiecte comune moldo-italiene. In acest context Presedintele Parlamentului a salutat participarea presedintelui regiunii italiene la ceremonia de astazi de punere a primei pietre la temelia tehno-parcului, ce urmeaza a fi edificat in sectorul Ciocana cu participarea intreprinderilor italiene. Acesta e unul din primele proiecte concrete initiat in baza Acordului de colaborare intre Ministerul Economiei si Comertului al Republicii Moldova si regiunea Emilia Romagna, semnat la Bologna la 16 februarie a.c.

Parlamentul va continua sa perfectioneze baza legislativa pentru a se stabili mecanisme ce ar cuprinde tot spectrul de garantii pentru investitorii de peste hotare.

Vasco Errani a subliniat ca regiunea italiana pe care o reprezinta va acorda tot sprijinul Republicii Moldova оn aceasta perioada de tranzitie pe care o traverseaza. Interlocutorii au convenit asupra stabilirii unei colaborari dintre Parlamentul Republicii Moldova si Asambleea regionala din Emilia Romagna. Marian Lupu a propus in aceasta ordine de idei semnarea unui acord de colaborare dintre cele doua legislative. Din partea moldoveneasca proiectul acestui document va fi elaborat de grupul parlamentar de prietenie moldo-italian condus de deputatul Alexei Ivanov.

La intrevedere au participat Sergiu Mocanu, consilier prezidential, Nicolae Dudau, ambasadorul Republicii Moldova in Italia, alte oficialitati.

09.07.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова