version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










21 июля 2005

Identificarea noilor mecanisme de subventionare directa a producatorilor agricoli a constituit subiectul unei sedinte de lucru convocate miercuri seara de Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu.

Ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare, Anatol Gorodenco, i-a informat pe reprezentantii comisiilor parlamentare pentru politica economica, buget si finante si pentru agricultura si industria alimentara, prezenti la sedinta, despre intentia Guvernului de a distribui sursele ce se preconizeaza a fi acumulate In 2006 din introducerea TVA pentru importul de pesticide, ingrasaminte minerale si utilaj agricol, cca 120 milioane de lei, pentru a acorda subventii agricultorilor ce beneficiaza de aceste tipuri de marfuri si aplica tehnologii moderne in agricultura.

Ministrul Agriculturii a anuntat ca, in comun cu Ministerul Finantelor si Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, se lucreaza la elaborarea mecanismului de distribuire a acestor subventii, una din variantele discutate fiind in baza facturii fiscale pentru marfurile achizitionate. Oficialul din Guvern a cerut sustinerea comisiilor parlamentare pentru definitivarea acestui mecanism.

Presedintele Parlamentului a solicitat examinarea posibilitatii de acordare, din 2006, si unor subventii in functie de cantitatea si calitatea productiei agricole obtinute, precum si de a prevedea in proiectul de lege a bugetului pentru anul 2006 surse financiare suplimentare, destinate dezvoltarii unor domenii concrete din agricultura.

Totodata, Presedintele Legislativului a subliniat necesitatea adoptarii anual, odata cu proiectul de lege ce vizeaza politica bugetar-fiscala, si a unui document care sa reglementeze politica statului in domeniul agriculturii, ce ar tine cont de toate realitatile existente. Speakerul a solicitat definitivarea propunerilor privind mecanismele de subventionare a agricultorilor pina la 15 august curent.

21.07.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова