version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










1 марта 2006

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, insotit de un grup de deputati, a efectuat, marti, 28 februarie curent, o vizita de lucru in raionul Rascani.

Potrivit Presedintelui Parlamentului, obiectivul vizitei consta in observarea la fata locului a realitatii din localitatile rurale ale tarii si identificarea unor solutii la problemele stringente cu care se confrunta cetatenii si administratia publica locala. Spicherul a subliniat ca vizite similare vor fi organizate in toate raioanele tarii pentru a monitoriza modul in care Executivul realizeaza in practica angajamentele sale.

Presedintele Parlamentului a avut o intrevedere cu Vladimir Tabarta, presedinte al raionului Rascani, si Anatolie Vlascov, primar al oraselului Rascani, cu care au discutat subiecte ce vizeaza activitatea raionului Rascani pe parcursul ultimilor doi ani. Marian LUPU s-a pronuntat pentru eficientizarea cooperarii intre administratia publica locala si administratia publica centrala, subliniind importanta mentinerii unui dialog permanent in vederea solutionarii problemelor legate de dezvoltarea economica, sociala, etc.

Presedintele Parlamentului a informat administratia raionala ca in decurs de o saptamana va fi constituita o comisie parlamentara speciala care va examina distribuirea functiilor si drepturilor intre administratia publica locala si cea centrala, relatiile interbugetare si modalitatile de monitorizare a executarii bugetelor locale si raionale.

In cadrul intalnirii spicherului cu cetatenii raionului Rascani, au fost discutate subiecte ce vizeaza gazificarea localitatilor raionului Rascani, asigurarea raionului cu apa potabila, sistemul de pensionare, sfera medicinala, etc.

Spicherul a afirmat ca va solicita trimiterea la fata locului in decurs de doua saptamani a unei echipe de specialisti care sa identifice solutii privind renovarea sistemului de distributie a apei si a sistemului de incalzire.

In context, Marian LUPU a adus la cunostinta cetatenilor ca incepand cu anul 2006 se preconizeaza implementarea a trei proiecte-pilot, care ar putea finaliza cu aplicarea sistemului compensatiilor nominative conform veniturilor reale ale populatiei. Spicherul a accentuat ca actualul sistem de alocare a compensatiilor nominative pentru 11 categorii de cetateni nu reflecta adecvat necesitatile populatiei.

Presedintele Parlamentului a vizitat, de asemenea, o intreprindere de uscare a fructelor din oraselul Rascani si a primit mai multi cetateni in audienta.

01.03.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова