version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










15 марта 2006

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, a avut o intrevedere cu conducerea Confederatiei Sindicatelor Libere din Republica Moldova "Solidaritate".

Conducerea Confederatiei Sindicatelor Libere s-a pronuntat pentru stabilirea unei cooperari eficiente intre sindicate si forul legislativ al tarii in vederea asigurarii protectiei social-economice a salariatilor-membri de sindicat. In context, Confederatia "Solidaritate" a salutat Conceptia privind cooperarea dintre Parlament si societatea civila, subliniind ca aceasta creeaza mecanisme eficiente de imbunatatire a procesului legislativ in Republica Moldova.

Conducerea Confederatiei "Solidaritate" a inaintat un sir de propuneri pentru modificarea si completarea legislatiei in domeniul relatiilor de munca, protectiei economice si sociale, politicii fiscale si asigurarilor sociale de stat.

Reprezentantii confederatiei s-au pronuntat pentru modificarea Codului Muncii, Legii privind pensiile de asigurari sociale de stat, a Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistenta medicala, infiintarea Tribunalului Muncii si a Arbitrajului Muncii, ratificarea Conventiei Internationale a Muncii "Cu privire la ocrotirea maternitatii", urgentarea solutionarii problemei de recunoastere a patrimoniului Republicii Moldova pe teritoriul Ucrainei, construit de catre sindicate si agentii economici din Moldova, etc.

Presedintele Parlamentului a incurajat sindicatele din Republica Moldova sa se implice in elaborarea actelor legislative in cadrul Conceptiei cooperarii societatii civile cu forul legiuitor al tarii.

In context, Marian LUPU a subliniat faptul ca sindicatele trebuie sa fie antrenate activ in procesul elaborarii legislatiei, precum si sa valorifice pe deplin toate posibilitatile pe care le ofera mecanismul de realizare in practica a Conceptiei de cooperare a societatii civile cu Parlamentul.

15.03.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова