version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










23 марта 2006

Sub presedintia dnei Maria POSTOICO, vicepresedinte al Parlamentului Republicii Moldova, a avut loc sedinta Comisiei speciale pentru controlul si monitorizarea procesului de restituire a depunerilor banesti ale deponentilor Bancii Comerciale "Guineia"- S.A. si ai Concernului "Intercapital".

In cadrul sedintei au fost audiate informatiile Procuraturii Generale, Ministerului Justitiei, Departamentului de executare si a Administratorului in oficiu al Bancii Comerciale "Guineia"- S.A. privind masurile intreprinse de autoritatile respective in procesul de restituire a depunerilor banesti ale deponentilor.

Valeriu BALABAN, Procuror General al Republicii Moldova, a mentionat ca in ultima perioada Procuratura Generala a intensificat activitatea pe dosarele in cauza si intreprinde masurile necesare pentru urmarirea bunurilor si persoanelor vinovate in prejudicierea deponentilor.

Potrivit Procurorului General, sunt identificate principalele obiectii inaintate de catre grupurile de initiativa ale deponentilor Bancii Comerciale "Guineia"- S.A. si ai Concernului "Intercapital", organele de procuratura fiind incadrate in examinarea tuturor acestor obiectii.

Nicolae ESANU, viceministru al Justitiei, a informat comisia despre desfasurarea licitatiilor unui imobil situat in or. Vatra transmis spre realizare in contul achitarii datoriilor fata de deponentii Concernului "Intercapital", precum si despre problemele care au condus la esecul acestor licitatii, mentionand, totodata, ca Ministerul Justitiei continua eforturile in desfasurarea unei noi licitatii.

Comisia speciala a obligat autoritatile responsabile sa intreprinda toate masurile necesare pentru solutionarea problemelor existente in procesul de restituire a depunerilor banesti deponentilor.

23.03.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова