version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











15 march 2006

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, a avut o intrevedere cu conducerea Confederatiei Sindicatelor Libere din Republica Moldova "Solidaritate".

Conducerea Confederatiei Sindicatelor Libere s-a pronuntat pentru stabilirea unei cooperari eficiente intre sindicate si forul legislativ al tarii in vederea asigurarii protectiei social-economice a salariatilor-membri de sindicat. In context, Confederatia "Solidaritate" a salutat Conceptia privind cooperarea dintre Parlament si societatea civila, subliniind ca aceasta creeaza mecanisme eficiente de imbunatatire a procesului legislativ in Republica Moldova.

Conducerea Confederatiei "Solidaritate" a inaintat un sir de propuneri pentru modificarea si completarea legislatiei in domeniul relatiilor de munca, protectiei economice si sociale, politicii fiscale si asigurarilor sociale de stat.

Reprezentantii confederatiei s-au pronuntat pentru modificarea Codului Muncii, Legii privind pensiile de asigurari sociale de stat, a Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistenta medicala, infiintarea Tribunalului Muncii si a Arbitrajului Muncii, ratificarea Conventiei Internationale a Muncii "Cu privire la ocrotirea maternitatii", urgentarea solutionarii problemei de recunoastere a patrimoniului Republicii Moldova pe teritoriul Ucrainei, construit de catre sindicate si agentii economici din Moldova, etc.

Presedintele Parlamentului a incurajat sindicatele din Republica Moldova sa se implice in elaborarea actelor legislative in cadrul Conceptiei cooperarii societatii civile cu forul legiuitor al tarii.

In context, Marian LUPU a subliniat faptul ca sindicatele trebuie sa fie antrenate activ in procesul elaborarii legislatiei, precum si sa valorifice pe deplin toate posibilitatile pe care le ofera mecanismul de realizare in practica a Conceptiei de cooperare a societatii civile cu Parlamentul.

15.03.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova