version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










3 марта 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a participat la serbarea comemorativa, dedicata Voluntarilor bulgari, cu prilejul Zilei Nationale a Republicii Bulgaria.

"Ziua de 3 martie este una care a marcat istoria si destinul Bulgariei si un moment in care toti cetatenii de etnie bulgara comemoreaza eroismul celor cazuti in luptele de eliberare de la Sipka, Plevna, Stara Zagora, Seinovo", a declarat Presedintele Parlamentului.

"Ma bucura enorm sa constat ca bulgarii din Moldova poarta o dragoste deosebita pentru tara noastra si pastreaza in memorie faptul ca Chisinaul este considerat istoric leaganul libertatii bulgare", a mai afirmat spicherul.

Marian LUPU a reamintit ca anume in Chisinau, in aprilie 1877, a fost dat citirii manifestul tarului Alexandr al II-a despre inceperea razboiului contra Turciei, razboi care ulterior a devenit unul de eliberare pentru Bulgaria.

Marian LUPU a mai accentuat faptul ca bulgarii care locuiesc in Republica Moldova s-au manifestat din totdeauna ca un factor de stabilitate si un exemplu demn de convietuire interetnica, lucru, potrivit spicherului, extrem de important pentru tara noastra, care, din pacate, continua sa fie momentan un stat teritorial divizat.

Spicherul a mai subliniat ca relatiile bilaterale dintre Bulgaria si Republica Moldova sunt in prezent marcate de statutul Bulgariei de membru cu drepturi depline a Uniunii Europene, integrarea europeana fiind aspiratia ferma si a poporului Republicii Moldova.

03.03.2007
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова