version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










14 марта 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o intrevedere cu Edmond PAMBOUKJIAN, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Franceze in tara noastra, cu prilejul incheierii misiunii diplomatice.

"Parlamentul de la Chisinau s-a remarcat drept un promotor eficient al dezvoltarii relatiilor bilaterale dintre Franta si Republica Moldova. Diplomatia parlamentara a devenit un element esential in vederea impulsionarii raporturilor moldo-franceze", a opinat ambasadorul francez, cu prilejul incheierii misiunii sale in Republica Moldova.

"Ma simt profund atasat fata de Republica Moldova, tara cu o bogata cultura, pentru care Franta va fi intotdeauna prietena si pe care o va sustine in aspiratiile sale de integrare europeana", a mai subliniat Edmond PAMBOUKJIAN.

La randul sau, Marian LUPU a exprimat gratitudine si sincere multumiri ambasadorului Edmond PAMBOUKJIAN pentru activitatea desfasurata pe durata misiunii sale diplomatice la Chisinau, mentionand contributia importanta adusa de catre diplomatul francez la dezvoltarea relatiilor bilaterale moldo-franceze.

"Dialogul politic dintre Republica Moldova si Franta a cunoscut o dezvoltare extraordinara pe parcursul ultimilor ani. Atasamentul dumneavoastra personal pentru dezvoltarea raporturilor dintre statele si popoarele noastre a contribuit in mod semnificativ la apropierea tarilor noastre si la dezvoltarea relatiilor de prietenie si parteneriat", a mai accentuat Marian LUPU.

Presedintele Parlamentului, de asemenea, a salutat prezenta semnificativa in tara noastra a companiilor franceze. Potrivit spicherului, acestea dau un semnal pozitiv si incurajator pentru toti potentialii investitori europeni, precum si impulsioneaza transformari mai grabnice ale mediului de afaceri autohton in spiritul valorilor si standardelor europene si internationale.

"Companiile franceze de talie mondiala prezente in tara noastra constituie un parteneriat valoros pentru demersurile de integrare europeana ale Republicii Moldova. Cultura afacerilor si regulile de joc europene pe care aceste companii le transpun in realitatile noastre sunt extrem de pretioase pentru Moldova, tara care isi doreste cu adevarat sa preia valorile Uniunii Europene", a subliniat Marian LUPU.

Presedintele Legislativului a reiterat, de asemenea, interesul deosebit pe care Republica Moldova il atribuie extinderii si aprofundarii relatiilor de colaborare in cadrul Organizatiei Internationale a Francofoniei, solicitand in context sustinerea Frantei pentru organizarea la Chisinau a celui de-al XIV-lea Summit al Francofoniei, preconizat pentru anul 2012.

Interlocutorii si-au mai exprimat convingerea ca vizita la Chisinau a Presedintelui Senatului francez, Christian PONCELET, preconizata pentru sfarsitul lunii aprilie curent, precum si vizita Grupului de prietenie din cadrul Senatului francez, planificata pentru toamna curenta, vor contribui esential la consolidarea dialogului bilateral moldo-francez.

Spicherul si-a exprimat, de asemenea, speranta ca succesorul ambasadorului Edmond PAMBOUKJIAN va continua activitatea diplomatica in acelasi spirit de cooperare in vederea continuarii apropierii dintre statele noastre, in particular in virtutea aspiratiilor de integrare europeana a Republicii Moldova.

14.03.2007
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова