version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











18 may 2005

Intrevederea vicepresedintelui Parlamentului cu Mark A. MEYER

Agenda de lucru a Parlamentului pentru 19 mai 2005

Intrevederea vicepresedintelui Parlamentului cu Mark A. MEYER

Perspectivele reglementarii conflictului transnistrean a constituit subiectul principal al intrevederii de astazi a vicepresedintelui Parlamentului dna Maria Postoico cu Mark A. Meyer, presedintele Comitetului pentru Afaceri Europene al Asociatiei Barourilor de Avocati din New York, aflat la Chisinau intr-o vizita de documentare in fruntea unei delegatii de juristi din SUA.

Dupa alegerile parlamentare, a mentionat dna Maria Postoico, s-a produs o consolidare a fortelor politice din legislativ in problemele vitale ale republicii noastre, inclusiv in cea a reintegrarii ei teritoriale. Dovada este Declaratia cu privire la parteneriatul politic pentru reasizarea obiectivelor integrarii europene document adoptat in unanimitate in chiar prima sedinta plenara a noului Parlament. Pentru reglementarea pasnica a conflictului, a spus vicepresedintele Parlamentului, de rind cu alte masuri cunoscute, este necesara o larga democratizare a regiunii transnistrene. Aceasta presupune si accesul in zona a organizatiilor politice si non-guvernamentale din partea dreapta a Nistrului, precum si a celor din alte state. Dna Maria Postoico a remarcat disponibilitatea Ucrainei de a institui un control eficient pe secmentul transnistrean a frontierei moldo-ucrainene. La recenta intilnire de la Vinita reprezentantii Chisinaului si ai Tiraspolului au cazut de acord cu propunerea de a implica SUA si UE in procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Tot astazi delegatia condusa de Mark A. Meyer a avut intrevederi in cadrul fractiunilor parlamentare.

Agenda de lucru a Parlamentului pentru 19 mai 2005

La ora 15.00 vicepresedintele Parlamentului dna Maria Postoico o va primi pe E.S. dna Heather M. Hodges, ambasador al SUA in R. Moldova.

La ora 14.00 dl Sergiu Stati, presedintele Comisiei pentru politica externa si integrare europeana, o va primi pe dna Heather M. Hodges.

18.05.2005
Serviciul de presa al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova