version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











25 may 2005

Audieri parlamentare privind implementarea Planului de Actiuni RM-UE

Comisia parlamentara pentru politica externa si integrare europeana a audiat astazi un raport despre activitatea Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene in domeniul integrarii europene a Republicii Moldova.

Andrei Stratan, viceprim-ministru, ministru al afacerilor externe si integrarii europene, a subliniat, ca Planul de Actiuni Republica Moldova-Uniunea Europeana, semnat si intrat in vigoare la 22 februarie curent, constituie o etapa calitativ noua in relatiile noastre cu UE. Actualmente Republica Moldova este plasata la un nivel destul de inalt pe agenda Uniunii Europene si va continua sa fie o prioritate a presedintiilor in cadrul acestei organizatii. Andrei Stratan s-a referit la perspectivele aprofundarii dialogului politic cu institutiile UE, cu statele-membre ale acesteia si la monitorizarea de catre minister a procesului de realizare a Programului National de Implementare a Planului de Actiuni RM-UE.

In cadrul discutiilor pe marginea acestui subiect deputatii au inaintat mai multe propuneri, inclusiv acceptarea de catre Guvern a unei structuri optimale si a numarului necesar de functionari ai ministerului respectiv, care sa corespunda importantei acestuia in promovarea politicii externe a statului, simplificarea regimului de acordare a vizelor pentru cetatenii straini si altele.

Cu referire la sedinta de astazi Sergiu Stati, presedintele Comisiei parlamentare pentru politica externa si integrare europeana, a specificat, ca aceasta e o prima audiere vizavi de implementarea Planului de Actiuni RM-UE, dupa care va urma o serie de audieri ale ministerelor si structurilor de stat implicate in procesul respectiv. Sergiu Stati a propus ca totalurile acestor discutii sa constituie subiectul unei sedinte comune a comisiei parlamentare si a colegiului Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene.

25.05.2005
Serviciul de presa al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova