version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










5 ноября 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, l-a primit pe Serghii PIROJKOV, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Ucrainei in tara noastra.

Marian LUPU a reiterat interesul Parlamentului de la Chisinau pentru dezvoltarea ascendenta a relatiilor interparlamentare cu Rada Suprema de la Kiev. In context, spicherul a subliniat oportunitatea identificarii unor mecanisme suplimentare de cooperare intre cele doua foruri legislative, in particular mentionand disponibilitatea Parlamentului Republicii Moldova de a crea o comisie interparlamentara de cooperare si de a semna un nou Acord de Cooperare interparlamentara cu Parlamentul ucrainean.

Interlocutorii au pledat pentru intensificarea dialogului bilateral moldo-ucrainean in virtutea aspiratiilor europene pe care le impartasesc cetatenii Republicii Moldova si Ucrainei. In context, a fost stipulat interesul ambelor parti pentru impulsionarea cooperarii comercial-economice moldo-ucrainene si colaborarii transfrontaliere.

In alta ordine de idei, ambasadorul ucrainean a comunicat faptul ca in contextul Presedintiei in cadrul Organizatiei Cooperarii Economice la Marea Neagra Ucraina intentioneaza sa desfasoare o serie de actiuni care vor pune in discutie masuri privind consolidarea securitatii in aceasta regiune. In context, diplomatul a subliniat faptul ca la mijlocul lunii noiembrie Ucraina va desfasura o conferinta internationala in problema conflictelor inghetate.

Partile, de asemenea, au discutat aspecte ce vizeaza procesul de reglementare a conflictului transnistrean, diplomatul ucrainean accentuand faptul ca Ucraina sustine ultimele initiative ale Presedintelui Republicii Moldova in acest sens.

05.11.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова