version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










6 ноября 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, va efectua in fruntea unei delegatii parlamentare o vizita oficiala in Statul Israel in perioada 6 - 9 noiembrie curent. Delegatia va fi insotita de un numar reprezentativ de oameni de afaceri si exponenti ai Executivului.

In cadrul vizitei vor fi abordate perspectivele dezvoltarii si diversificarii relatiilor bilaterale moldo-israeliene, inclusiv aspecte ce vizeaza stabilirea unor mecanisme de lucru pentru promovarea proiectelor comune la nivel de legislative, precum si impulsionarea relatiilor comercial-economice dintre ambele tari.

La Ierusalim Marian LUPU va fi primit de catre Shimon PERES, Presedintele Statului Israel.

Presedintele Parlamentului moldovean, de asemenea, se va intalni cu omologul sau israelian, Dalia ITZIK, Presedintele Knesset-ului, cu Lia SHEMTOV, Presedintele Asociatiei de Prietenie Israel - Moldova din cadrul Legislativului israelian, si cu Benyamin NETANYAHU, Liderul opozitiei in Knesset.

De asemenea, parlamentarii moldoveni se vor intalni cu Eli YISHAI, Ministrul Industriei, Comertului si Muncii al Israelului.

Delegatia Parlamentului Republicii Moldova va vizita, Memorialul Martirilor si Eroilor Holocaustului Yad Vashem, unde Presedintele Parlamentului va depune o coroana de flori. Ulterior, delegatia moldoveneasca va vizita locurile sfinte.

La 8 noiembrie delegatia Legislativului de la Chisinau se va deplasa la Tel-Aviv pentru a participa la sesiunea plenara a Forului Economic Moldo - Israelian. Forul va pune in discutie situatia economica si climatul investitional din Republica Moldova, precum si va contine prezentari ale sectoarelor agroalimentar si cel al tehnologiilor informationale si comunicatiilor din tara noastra.

Delegatia Parlamentului Moldovei se va intalni la Tel-Aviv si cu reprezentantii diasporei moldovenesti "Beit Basarabia".

Din componenta delegatiei parlamentare mai fac parte Vladimir EREMCIUC, Vicepresedintele Comisiei parlamentare pentru protectie sociala, sanatate si familie, si Vlad CUBREACOV, Vicepresedintele Comisiei parlamentare pentru politica externa si integrare europeana.

06.11.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова