version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










24 ноября 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o intrevedere cu Manfred GRUND, deputat al Bundestagului Republicii Federale Germane.

Presedintele Parlamentului a pledat pentru extinderea si consolidarea relatiilor bilaterale dintre Republica Moldova si Republica Federala Germania, inclusiv pe dimensiunea interparlamentara. Spicherul a exprimat interesul tarii noastre de a promova un dialog politic activ si de a dezvolta contacte permanente cu Germania, tara prietena si partener strategic pentru Republica Moldova.

In particular, Marian LUPU a accentuat importanta dezvoltarii cu partenerii germani a unei agende europene de discutii in virtutea aspiratiilor europene ale Republicii Moldova si statutului Germaniei de tara lider al Uniunii Europene.

Presedintele Parlamentului moldovean a accentuat importanta faptului ca Republica Moldova sa fie prezenta pe agenda politica europeana si sa devina mult mai cunoscuta printre statele membre ale Uniunii Europene.

In alta ordine de idei, spicherul a exprimat gratitudine autoritatilor germane pentru includerea Republicii Moldova, incepand cu anul 2008, in cadrul Programului Bundestagului german Bursa Parlamentara Internationala, care ofera o oportunitate unica pentru tinerii moldoveni de a se familiariza cu procesul legislativ din Germania.

La randul sau, parlamentarul german a comunicat faptul ca legiuitorii germani ar putea in viitorul apropiat sa initieze in Bundestag un nou proiect de motiune care sa dezbata situatia din Republica Moldova si sa identifice modalitati si actiuni de sustinere a tarii noastre in realizarea aspiratiilor europene.

Totodata, Manfred GRUND a mai precizat ca pe parcursul anului viitor, in comun cu Presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, vor efectua o vizita in Republica Moldova pentru aprofundarea relatiilor interparlamentare moldo-germane si dezvoltarea unor actiuni concrete de cooperare.

In final, interlocutorii au optat pentru activizarea relatiilor dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana si au subliniat importanta consolidarii cadrului bilateral de cooperare in vederea sustinerii demersurilor europene ale tarii noastre.

24.11.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова