version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










5 октяюря 2005

Iurie Stoicov, presedintele comisiei parlamentare pentru securitatea nationala, aparare si ordinea publica, a avut, astazi, o intrevedere cu Stephen Anthony Evans, seful Misiunii Asociatiei Internationale pentru Energia Atomica.

In cadrul dialogului, Iurie Stoicov a informat oficialul AIEA despre perfectionarea continua a bazei legislative din domeniul respectiv, in special in vederea racordarii legislatiei nationale la rigorile comunitare. In context, presedintele comisiei pentru securitatea nationala, aparare si ordinea publica a subliniat faptul ca la inceputul sesiunii parlamentare curente va fi examinat Proiectul de lege privind desfasurarea in siguranta a activitatilor nucleare si cu surse de radiatii ionizante.

Presedintele Misiunii Asociatiei Internationale pentru Energia Atomica a apreciat inalt, la randul sau, cooperarea cu Republica Moldova, mentionand indeosebi implementarea cu succes de catre tara noastra a proiectelor sustinute si finantate de catre AIEA. Totodata, Stephen Anthony Evans, a accentuat faptul ca Republica Moldova va continua sa beneficieze si pe viitor de asistenta din partea institutiei pe care o reprezinta, afirmand ca AIEA va majora sustinerea tehnica pentru tara noastra.

In cadrul intrevederii, au fost abordate, de asemenea, probleme privind modernizarea infrastructurii, radioprotectiei, a securitatii surselor si utilizarii deseurilor radiologice din Republica Moldova, etc.

05.10.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова