version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










11 октября 2005

Vicepresedintele Parlamentului Republicii Moldova, Maria Postoico, a avut marti o intrevedere cu Sandy Caull, membra a Camerei Reprezentantilor din Michigan, SUA.

Maria Postoico a afirmat ca in ultimul timp in Republica Moldova a crescut esential rolul femeilor in procesul decizional, un exemplu elocvent in acest sens servind faptul ca in actualul Legislativ activeaza 22 de femei deputat, comparativ cu doar patru in 1998.

La randul sau, Sandy Caull, a mentionat ca anume femeilor le revine un important rol in promovarea politicilor sociale si a accentuat necesitatea crearii unor conditii adecvate pentru instruirea femeilor in ceea ce priveste lansarea afacerilor si implicarea mai activa in viata economica a societatii.

In cadrul discutiilor, au fost abordate aspecte ce tin de implicarea femeilor in politica, in particular necesitatea de a incuraja participarea lor mai activa in administratia publica locala. De asemenea, interlocutorii au convenit asupra oportunitatii organizarii unui schimb de experienta la nivelul Consiliilor femeilor parlamentare din ambele state. In particular, s-a convenit asupra organizarii in viitorul apropiat a unei vizite de studii in SUA a unui grup de parlamentare din Republica Moldova.

11.10.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова