version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










15 октября 2005

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a participat, sambata la ceremonia de inchidere a celei de-a doua editii a Salonului National "Carte de invatatura", care in zilele de 12-15 octombrie a fost gazduit de Muzeul National de Istorie a Moldovei.

Marian Lupu a salutat initiativa organizatorilor de a desfasura astfel de expozitii pentru a aduce la cunostinta cadrelor didactice si elevilor cea mai noua productie de carte academica, exprimandu-si convingerea ca Salonul National "Carte de invatatura" va deveni unul traditional.

Spicherul a subliniat ca cresterea numarului de edituri si distribuitori de carte care au participat la acest eveniment deosebit, precum si al celui de vizitatori, in comparatie cu editia precedenta, reprezinta un exemplu elocvent in favoarea interesului pentru carte in tara. Iar productia editoriala expusa este si o expresie a nivelului de dezvoltare intelectuala si spirituala a societatii.

Eugen Coroi, directorul Institutului Stiinte ale Educatiei, unul dintre organizatorii Salonului, a declarat ca editia din anul viitor este planificata sa fie desfasurata la inceputul lunii septembrie, atunci cand necesitatile de manuale si materiale didactice sunt mult mai mari.

La editia a doua a Salonului National "Carte de invatatura" au participat 20 de edituri si furnizori de carte din Republica Moldova.

15.10.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова