version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











15 october 2006

In cadrul lucrarilor celei de-a treia reuniuni a Adunarii Parlamentare a statelor GUAM, care s-a desfasurat astazi la Chisinau, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, a avut o intrevedere bilaterala cu Adam MARTANIUK, vicepresedinte al Radei Supreme a Ucrainei.

Interlocutorii au convenit asupra faptului ca in timpul apropiat Grupul parlamentar de prietenie cu Ucraina sa se deplaseze intr-o vizita de lucru in tara vecina pentru a impulsiona dialogul si cooperarea bilaterala pe dimensiunea parlamentara. Totodata, interlocutorii au fost de acord ca aceasta vizita sa fie urmata de o deplasare similara a deputatilor ucraineni in Republica Moldova. Marian LUPU si Adam MARTANIUK au subliniat, de asemenea, necesitatea eficientizarii cooperarii moldo-ucrainene la nivel parlamentar si identificarii unor mecanisme practice de colaborare in domeniile economic, energetic, investitional, cultural, etc. Interlocutorii s-au mai pronuntat pentru sustinerea si promovarea valorilor culturale ale diasporei moldovenesti si ucrainene situate pe teritoriile celor doua state. In context, Presedintele Parlamentului a adresat o invitatie oficiala pentru omologul sau ucrainean de a vizita Republica Moldova.

In alta ordine de idei, Adam MARTANIUK, vicepresedinte al Radei Supreme a Ucrainei, a afirmat ca pozitia Ucrainei in problema transnistreana va ramane neschimbata, Ucraina pledand pentru o solutionare pasnica a diferendului transnistrean cu respectarea principiului de integritate teritoriala a Moldovei.

Marian LUPU, de asemenea, s-a referit la perspectiva europeana a tarii noastre. "Republica Moldova constientizeaza faptul ca procesul de integrare europeana este unul de durata lunga. Totodata, noi suntem gata sa implementam un pachet intreg de reforme interne pentru a putea fi competitivi pe plan extern, inclusiv pe dimensiunea economica", a mai subliniat Presedintele Parlamentului Republicii Moldova.

15.10.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova