version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











25 october 2006

In perioada 25 - 27 octombrie curent, o delegatie a Parlamentului Republicii Moldova participa la Strasbourg la reuniunea a noua a Comitetului de Cooperare parlamentara UE- Moldova. Delegatia este condusa de catre Victor STEPANIUC, co-presedinte al Comitetului de Cooperare parlamentara UE - RM.

Delegatia moldoveneasca va participa astazi la dezbaterile privind Transnistria si Osetia de Sud in cadrul sedintei plenare a Parlamentului European.

Ulterior, se vor desfasura sedintele de lucru ale Comitetului, in cadrul carora vor rosti discursuri Victor STEPANIUC, co-presedinte al Comitetului de Cooperare parlamentara UE - RM, Igor DODON, ministrul Economiei si Comertului al Republicii Moldova, Tappio SAARELA, ambasadorul Republicii Finlanda in Romania si Republica Moldova, din partea Presedintiei finlandeze a Consiliului UE, Hilde HARDEMAN, seful unitatii pentru Moldova in Directoratul General pentru Relatii Externe a Comisiei Europene, Marianne MIKKO, co-presedinte al Comitetului de Cooperare parlamentara UE - RM.

Agenda discutiilor include aspecte ce vizeaza relatiile bilaterale moldo-comunitare, in special procesul de implementare a Planului Individual de Actiuni RM - UE, regimul de vize pentru cetatenii moldoveni, managementul Programului TACIS.

De asemenea, vor fi abordate subiecte privind situatia politica si economica din tara noastra. In particular Comitetul parlamentar de cooperare va discuta situatia mass media si noul Cod al Audiovizualului, lupta impotriva coruptiei si crimei organizate, functionarea sistemului judiciar, identificarea unor noi piete de desfacere pentru productia vinicola si agricola moldoveneasca, sectorul energetic al Republicii Moldova.

Totodata, programul sedintelor de lucru mai prevede initierea dialogului pe marginea situatiei sociale din Republica Moldova, indeosebi aspecte referitor la sistemul de sanatate, violenta domestica, actiuni intreprinse de catre autoritati in vederea reducerii saraciei.

Recentele evolutii in problema reglementarii transnistrene, de asemenea, vor constitui obiectul dialogului in cadrul comitetului de cooperare.

Din componenta delegatiei mai fac parte Angela LEAHU, deputat PPCD, membru al Comisiei parlamentare pentru cultura, stiinta, invatamant, tineret, sport si mijloace de informare in masa, Serafim URECHEAN, presedintele fractiunii "AMN", membru al Comisiei parlamentare pentru protectie sociala, sanatate si familie, Vladimir FILAT, vicepresedinte al fractiunii PDM, vicepresedinte al Comisiei pentru securitatea nationala, aparare si ordinea publica, Stella GHERMAN, deputat PCRM, membru al Comisiei parlamentare pentru cultura, stiinta, invatamant, tineret, sport si mijloace de informare in masa, Igor DODON, ministru al economiei si comertului.

25.10.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova