version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











24 october 2006

In perioada 24 - 26 octombrie curent, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, efectueaza o vizita in Republica Franceza, in scopul consolidarii relatiilor bilaterale, inclusiv in vederea intensificarii raporturilor interparlamentare si in contextul realizarii angajamentelor tarii noastre in cadrul Planului individual de Actiuni Republica Moldova - Uniunea Europeana.

Programul primei zile a vizitei prevede intrevederea Presedintelui Parlamentului Republicii Moldova cu Abdou DIOUF, Secretar General al Organizatiei Internationale a Francofoniei.

Pe parcursul zilei de miercuri, 25 octombrie curent, delegatia moldoveneasca va participa la dezbateri desfasurate la Institutul Francez de Relatii Internationale. In aceeasi zi, Marian LUPU va acorda un interviu revistei "L'ESSENTIEL des relations internationales".

Ulterior, spicherul va avea o intrevedere cu Colin CAMERON, Secretarul General al Adunarii Parlamentare a Uniunii Europei Occidentale. Delegatia moldoveneasca, de asemenea, va fi salutata in deschiderea sedintei in plen a Senatului de catre Presedintele Christian PONCELET si senatorii francezi, dupa care spicherul se va intalni cu Serge VINCON, presedintele Comisiei pentru afaceri externe a Senatului francez.

Pe parcursul zilei de miercuri, Marian LUPU va avea, de asemenea, intrevederi cu Philippe FAURE, Secretar General al Ministerului Afacerilor Externe al Frantei, si cu Jean-Marc AYRAULT, presedintele Grupului Socialist din cadrul Adunarii Nationale.

Pentru ziua de joi, 26 octombrie curent, programul vizitei Presedintelui Parlamentului include intrevederi cu Jean-Louis DEBRE, Presedintele Adunarii Nationale a Frantei, cu Josselin ROHAN, presedintele Grupului UMP din Senat, si cu Hubert HAENEL, presedintele delegatiei Senatului la Uniunea Europeana.

Din componenta delegatiei mai fac parte Efim AGACHI, deputat PD, membru al Comisiei pentru numiri si imunitati, Vlad CUBREACOV, liderul fractiunii PPCD, vicepresedintele Comisiei pentru politica externa si integrare europeana, Alexandru LIPCAN, deputat "AMN", secretarul Comisiei pentru securitatea nationala, aparare si ordinea publica, Grigore PETRENCO, deputat PCRM, membru al Comisiei pentru politica economica, buget si finante.

24.10.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova