version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










8 октября 2009

Chişinău, 8 octombrie 2009. - Opt candidaţi din Republica Moldova, selectaţi pentru etapa finală a concursului din cadrul programului „Burse Internaţionale Parlamentare”, au susţinut interviul cu membrii comisiei de selectare a Bundestag-ului german, sosiţi la Chişinău, în frunte cu deputatul Wolfgang Bornsen.

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova Mihai Ghimpu, împreună cu membrii delegaţiei germane, au participat  la o conferinţă de presă de totalizare, organizată cu ocazia desfăşurării etapei finale de selectare a candidaţilor din Republica Moldova. Din delegaţia Bundestag-ului german fac parte: Wolfgang Bornsen (Bonstrup), conducătorul delegaţiei, Prof. Dr. Gabriele Wendorf – vicepreşedinta Universităţii Tehnice, Dr. Helmut Winkelmann – membru al Administraţiei Parlamentului german. 

Bundestag-ul german oferă, începând cu anul 1990, în cadrul programului „Burse Internaţionale Parlamentare”, o serie de burse pentru absolvenţii instituţiilor de învăţămînt superior, vorbitori de limbă germană, din ţările Europei Centrale şi de Est şi SUA. În cadrul acestui program 120 de bursieri din 28 de ţări, inclusiv Republica Moldova, vor avea ocazia, în perioada 1 martie – 31 iulie 2010, să ia cunoştinţă de sistemul parlamentar al Germaniei. Bursierii vor activa în biroul unul membru al Bundestag-ului german, avînd posibilitatea de a lua parte şi la un program academic complementar, organizat de Universitatea Liberă din Berlin, Universitatea Humboldt şi Universitatea Tehnică.

În fiecare an, începînd cu luna decembrie, în cadrul Ambasadei Germaniei la Chişinău, pot fi solicitate formularele pentru participarea la concurs. Informaţii suplimentare pot fi accesate pe pagina: http://www.bundestag.de/ips.

 

Secţia Relaţii cu Mass-media a Parlamentului Republicii Moldova


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова