version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










23 октября 2009

Chişinău, 23 octombrie 2009. – Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu E.S. Ivica MaŠtruko, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Croaţia în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti, în legătură cu încheierea mandatului în ţara noastră.

În debutul întrevederii, Preşedintele Mihai Ghimpu a adus mulţumiri diplomatului croat pentru eforturile depuse şi contribuţia deosebită adusă la dezvoltarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Republica Croaţia pe durata mandatului său.

Ambasadorul croat a reiterat sprijinul acordat conducerii din Republica Moldova, în special în realizarea parcursului european şi a aspiraţiilor democratice, precum şi în vederea aprofundării relaţiilor de colaborare moldo-croate în diferite domenii.

Spicherul a exprimat recunoştinţă pentru disponibilitatea Croaţiei de a sprijini eforturile Republicii Moldova în procesul de racordare la standardele europene, de avansare a raporturilor cu Uniunea Europeană. Totodată, Mihai Ghimpu a exprimat interes în preluarea experienţei Croaţiei în procesul de negocieri cu UE prin pregătirea experţilor naţionali pentru negocierea unui nou Acord Republica Moldova – UE.

Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu a reiterat importanţa implementării reformelor democratice în vederea liberalizării economiei Republicii Moldova, funcţionării unei justiţii libere şi corecte, dar şi crearea condiţiilor pentru asigurarea unui climat investiţional adecvat, fapt ce ar stimula investiţiile străine în Republica Moldova.

Părţile au apreciat dinamica dialogului moldo-croat atît la nivel bilateral, cît şi în cadrul organizaţiilor regionale şi internaţionale, pledînd pentru intensificarea dialogului interparlamentar prin realizarea vizitelor reciproce la nivelul Comisiilor permanente de profil şi a Grupurilor de prietenie pentru schimb de experienţă şi informare reciprocă obiectivă pe marginea mai multor probleme de interes comun.

 

Secţia Relaţii cu Mass-media a Parlamentului Republicii Moldova


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова