version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










16 июня 2008

Marian LUPU, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, s-a întâlnit cu Martin EICHTINGER, Ambasador al Austriei în ţara noastră, cu reşedinţa la Bucureşti.

În cadrul discuţiilor a fost reiterată susţinerea aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova de către autorităţile austriece şi reconfirmată importanţa deosebită pe care o acordă Austria promovării perspectivei europene a ţării noastre. 

Marian LUPU a solicitat susţinerea Austriei în obţinerea mandatului Uniunii Europene de începere a negocierilor pe marginea unui nou acord juridic cu ţara noastră. Spicherul a subliniat faptul că noul aranjament ar trebui să prevadă o perspectivă europeană sigură a Republicii Moldova şi apropierea graduală de libertăţile europene.  

Oficialii au remarcat caracterul constructiv şi dinamica pozitivă a relaţiilor bilaterale, fiind accentuat interesul celor două state pentru extinderea contactelor moldo-austriece şi intensificarea raporturilor comercial-economice.  

Diplomatul austriac a exprimat în context interesul oamenilor de afaceri şi investitorilor austrieci de a identifica oportunităţi de cooperare cu partenerii din Republica Moldova în vederea dezvoltării unor relaţii şi proiecte reciproc avantajoase.

Totodată, Martin EICHTINGER a reiterat ataşamentul Austriei pentru continuarea implementării mai multor proiecte sociale în Republica Moldova în diverse domenii.    

Interlocutorii, de asemenea, au abordat o serie de aspecte privind procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

16 iunie 2008

Secţia Relaţii cu Mass Media a Parlamentului Republicii Moldova


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова