version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










19 июня 2008

Oportunitatea implementării mai multor proiecte comune moldo-azere a fost discutată la Baku în cadrul unei întrevederi dintre Marian LUPU, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, şi Ilham ALIEV, Preşedintele Republicii Azerbaidjan.    

Oficialii au apreciat pozitiv dinamica relaţiilor moldo-azere, atestată pe parcursul ultimilor ani, şi s-au pronunţat pentru valorificarea deplină a potenţialului existent în relaţiile dintre cele două state prietene.

În mod particular a fost relevată importanţa implementării proiectelor comune în domeniul energetic, partea azeră relevând interesul său în examinarea unor asemenea iniţiative.  

Programul acţiunilor oficiale de la Baku a Şefului Legislativului moldovean a mai inclus întrevederi cu Octai ASADOV, Preşedintele Parlamentului azer, depunerea coroanelor oficiale la mormântul fostului conducător azer Gheidar ALIEV şi la Complexul Memorial de pe Aleea Şehizilor -  martirilor, căzuţi pentru obţinerea independenţei Azerbaidjanului.

De asemenea, în cadrul programului desfăşurat în capitala azeră, Marian LUPU a  participat la şedinţa solemnă a Milli Medjilis-ului (Parlamentul azer), dedicată aniversării a 90-a de la fondare, s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei „Relaţiile culturale moldo-azere” din cadrul diasporei moldoveneşti din Azerbaidjan.  

Marian LUPU participă în perioada 18 – 20 iunie curent la Baku la manifestările prilejuite de aniversarea a 90-a de la constituirea Mili Medjilis-ului Republicii Azerbaidjan. Vizita are loc la invitaţia omologului azer Octai ASADOV.     

La eveniment participă circa 200 de oaspeţi din 36 de ţări, precum şi reprezentanţi ai mai multor organizaţii regionale. 

 

19 iunie 2008

 

Secţia Relaţii cu Mass Media a Parlamentului Republicii Moldova


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова