version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











4 april 2008

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, s-a intalnit in cadrul vizitei la Sankt-Peterburg din 2 - 4 aprilie curent cu Louis Maria de PUIG, Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.

In cadrul intrevederii a fost atinsa intelegerea privind efectuarea pe parcursul anului curent a unei vizite la Chisinau a Presedintelui Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Marian LUPU si Louis Maria de PUIG si-au exprimat convingerea ca o asemenea actiune va contribui la consolidarea parteneriatului dintre Republica Moldova si Consiliul Europei si, totodata, va constitui un mesaj pozitiv pentru sustinerea aspiratiilor europene ale Moldovei si impulsionarea reformelor democratice in tara noastra.

Marian LUPU l-a informat, de asemenea, pe Presedintele APCE despre reformele legislative adoptate in ultimii ani de catre Parlamentul de la Chisinau in vederea consolidarii functionarii institutiilor statului si implementarii reformelor democratice. In acelasi timp, oficialii au remarcat importanta implementarii adecvate a legilor adoptate si rolul important care ii revine forului legislativ in acest sens.

In alta ordine de idei, Marian LUPU si-a confirmat participarea la reuniunea spicherilor statelor-membre ale Consiliului Europei, preconizata pentru sfarsitul lunii mai curent la Strasbourg, Franta, unde vor fi abordate aspecte ce tin de cooperarea autoritatilor cu societatea civila.

In acest context, Louis Maria de PUIG a salutat Conceptia de Cooperare dintre Parlamentul Republicii Moldova si societatea civila initiata de catre Legislativul moldovean la finele anului 2005. Inaltul oficial european a mentionat faptul ca forul legiuitor de la Chisinau a reusit sa instituie mecanisme democratice de dialog cu reprezentantii sectorului neguvernamental si a pledat in favoarea continuarii acestei cooperari.

04.04.2008
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova