version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











29 april 2008

Ungaria va sustine Republica Moldova pe calea integrarii europene si ne va sprijini in obtinerea mandatului UE de incepere a negocierilor pe marginea unui nou acord juridic cu blocul comunitar.

Aceste afirmatii au fost facute astazi la Budapesta in cadrul intrevederilor avute la Adunarea Nationala a Ungariei de delegatia Parlamentului Republicii Moldova condusa de spicherul Marian LUPU.

Parlamentarii ungari au reconfirmat disponibilitatea Ungariei de a contribui la realizarea parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv in dialogul cu statele-membre ale Uniunii Europene.

Marian LUPU a reiterat in cadrul intrevederii cu Matyat EORSI, Presedintele Comisiei pentru afaceri europene, ca Republica Moldova necesita un nou acord juridic cu Uniunea Europeana, care ar prevedea apropierea graduala a tarii noastre de libertatile europene. Potrivit spicherului, Acordul de Parteneriat si Cooperare care expira in vara anului curent, urmeaza sa fie inlocuit cu un document care sa contina prevederi privind o perspectiva europeana sigura a Republicii Moldova.

In cadrul discutiilor purtate cu Grupul parlamentar de prietenie moldo - maghiar, si cu Comisia parlamentara pentru politica externa, a fost exprimata sustinerea autoritatilor de la Budapesta pentru identificarea unei solutii viabile a diferendului de pe Nistru, care sa fie bazata pe respectarea principiilor suveranitatii si integritatii teritoriale a tarii noastre.

Delegatia Parlamentului RM efectueaza in perioada 28 - 30 aprilie curent o vizita oficiala in Republica Ungara. Vizita are loc la invitatia dnei Katalin SZILI, Presedintele Adunarii Nationale a Ungariei.

Din componenta delegatiei parlamentare mai fac parte deputatii Grigore PETRENCO, Valentina SERPUL, Marcel RADUCAN si Vasile GROZAV.

29.04.2008
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova