version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











18 april 2008

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, s-a intalnit cu Mark HENDRICK, Vicepresedintele Grupului parlamentar pentru UE din Camera Comunelor a Parlamentului britanic, Secretar Parlamentar Privat al Ministrului Justitiei al Marii Britanii Jack STRAW, care afla, in perioada 17 - 20 aprilie curent, cu o vizita de lucru la Chisinau.

Oficialii au salutat cooperarea bilaterala moldo-britanica foarte buna si s-au pronuntat in favoarea extinderii dialogului dintre Republica Moldova si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Marian LUPU a remarcat, de asemenea, dinamica constructiva a raporturilor interparlamentare moldo-britanice, caracterizate in ultimul timp printr-un schimb activ de vizite la nivelul celor doua institutii legiuitoare.

Presedintele Parlamentului a accentuat importanta sprijinului pe care il acorda Republicii Moldova autoritatile din Marea Britanie in procesul de integrare europeana a tarii noastre. Spicherul a mai afirmat ca Marea Britanie reprezinta un partener valoros al tarii noastre atat pe dimensiunea cooperarii bilaterale, precum si in context european.

Cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii privind reformele derulate de catre Republica Moldova in vederea realizarii dezideratului de integrare europeana. Spicherul a subliniat faptul ca integrarea europeana constituie o prioritate pe agenda reformelor si politicilor domestice, iar autoritatile vor mentine ritmul ascendent al transformarilor interne in vederea ajustarii domeniilor nationale la rigorile comunitare.

Au fost, de asemenea, abordate perspective procesului de reglementare a diferendului transnistrean, fiind accentuata necesitatea identificarii unei solutii viabile, bazata pe principiile suveranitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova.

18.04.2008
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova