version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











24 aprilie 2008

Stadiul actual al relatiilor moldo-belgiene si procesul integrarii europene a tarii noastre au fost discutate in cadrul intrevederii de astazi dintre Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, si Philippe ROLAND, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Regatului Belgiei in tara noastra, cu sediul la Bucuresti.

Marian LUPU a mentionat importanta pe care o acorda Republica Moldova dezvoltarii unui parteneriat durabil cu Belgia. In mod particular, a fost exprimat interesul forului legiuitor de a extinde cooperarea si de a intensifica contactele pe dimensiunea interparlamentara.

Oficialii au abordat, de asemenea, o serie de aspecte privind implementarea reformelor democratice si evolutiile in procesul de integrare europeana a Republicii Moldova.

Presedintele Parlamentului a mentionat interesul tarii noastre de a obtine mandatul Uniunii Europene de incepere a negocierilor pe marginea unui nou acord juridic cu UE, care sa prevada o perspectiva europeana sigura a Moldovei si apropierea graduala de libertatile europene. In acest sens, spicherul a solicitat sprijinul Belgiei in dialogul nostru cu Uniunea Europeana.

Marian LUPU a reconfirmat angajamentul ferm al autoritatilor Republicii Moldova de a continua realizarea reformelor europene, care, potrivit spicherului, au capatat prioritate pe agenda politicilor domestice a tarii noastre.

Spicherul a accentuat faptul ca in ultimii ani Parlamentul a realizat un sir de reforme legislative menite sa ajusteze domeniile nationale la rigorile comunitatii europene. Totodata, a mai subliniat sursa citata, in acest an forul legiuitor va acorda atentie sporita modului in care sunt realizate in practica prevederile legislatiei adoptate.

In final, interlocutorii au fost unanimi in parerea ca modul de desfasurare a alegerilor parlamentare de anul viitor din Republica Moldova va constitui o proba a atasamentului tarii noastre fata de dezideratul european.

24.04.2008
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova