version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











23 july 2005

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a primit in audienta vineri seara un grup de cetateni, reprezentanti ai deponentilor inselati ai concernului "Intercapital". La intrevedere au fost prezenti Procurorul General, Valeriu Balaban si Nicolae Esanu, viceministru al Justitiei.

Petitionarii l-au informat pe Marian Lupu ca de aproape 10 ani depun eforturi pentru a recupera depunerile incredintate acestui concern, care activa conform principiilor unei piramide financiare si pentru a obtine tragerea la raspundere penala a autorilor acestei escrocherii.

Potrivit viceministrului Justitiei, Guvernul intentioneaza sa comercializeze unul dintre imobilele concernului "Intercapital", evaluat la cca 8,2 milioane de lei si sa directioneze sursele financiare obtinute pentru compensarea partiala a prejudiciilor materiale ale deponentilor.

In acest scop a fost elaborat un proiect de lege care a fost deja avizat de Executiv si urmeaza sa fie transmis Parlamentului spre examinare.

Marian Lupu i-a asigurat pe reprezentantii deponentilor concernului "Intercapital" ca va insista ca acest proiect de lege sa fie examinat prioritar la primele sedinte dupa intoarcerea din vacanta a deputatilor. Totodata, speakerul a promis ca va institui un control parlamentar pentru a garanta indeplinirea in cel mai scurt timp a prevederilor acestui document.

In acelasi timp, Presedintele Parlamentului a declarat ca va solicita Procurorului General toate informatiile ce vizeaza "cazul Intercapital" pentru a studia toate aspectele lui.

23.07.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova