version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











25 july 2005

Maria Postoico, vicepresedinte al Parlamentului Republicii Moldova, a avut o intrevedere cu Stefano Ronca, ambasador extraordinar si plenipotentiar al Republicii Italiene in Moldova cu resedinta la Bucuresti.

Maria Postoico a afirmat ca Italia este un partener economic traditional al Republicii Moldova si se plaseaza pe primul loc dintre statele Uniunii Europene dupa nivelul de dezvoltare a relatiilor comercial-economice cu Republica Moldova. Vicepresedintele Legislativului a salutat ritmul de dezvoltare a relatiilor comercial-economice dintre statele noastre si a apreciat drept foarte importanta patrunderea capitalului italian pe piata investitionala a Republicii Moldova.

Vicespeakerul Legislativului a multumit autoritatilor italiene pentru crearea unor conditii favorabile de munca cetatenilor moldoveni aflati in aceasta tara. In context, Maria Postoico a reamintit faptul ca Italia este prima tara din UE cu care Republica Moldova a stabilit un cadru juridic privind reglementarea relatiilor din domeniul muncii, ceea a permis asigurarea protectiei sociale a cetatenilor moldoveni aflati la munca in Italia.

Maria Postoico, de asemenea, a reafirmat disponibilitatea tarii noastre de a sustine candidatura Italiei pentru obtinerea presedintiei in cadrul Uniunii Interparlamentare, eveniment preconizat pentru luna octombrie curent, la Geneva.

Stefano Ronca, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Italiei, a remarcat, la rindul sau, cadrul amiabil si favorabil in dezvoltarea relatiilor economice bilaterale si s-a pronuntat pentru intensificarea cooperarii economice in cadrul sistemului de afaceri mic si mijlociu. Diplomatul a subliniat ca vizita sa in Republica Moldova este prilejuita anume de identificarea unor noi cai si modalitati de dezvoltare a relatiilor economice dintre tarile noastre.

In acelasi timp, ambasadorul italian a salutat progresele realizate de Moldova in directia integrarii europene si considera ca Republica Moldova trebuie sa persevereze pe aceasta cale si sa nu se lase descurajata de momentele actuale de criza din cadrul comunitatii europene.

25.07.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova