version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










3 июля 2006

Toate lucrarile de constructie a Terminalului de la Giurgiulesti vor fi finalizate la sfarsitul lunii septembrie anul curent, iar la inceputul lunii octombrie obiectul va fi dat in exploatare. Conform unui comunicat al Serviciului de Presa si Imagine, in cadrul vizitei de lucru de astazi la Terminalul Petrolier de la Giurgiulesti, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, si-a exprimat satisfactia in legatura cu mersul lucrarilor de constructie.

"Sunt impresionat de rezultatele lucrarilor de constructie. Ma asteptam la rezultate mai modeste", a afirmat Marian LUPU.

Potrivit lui Thomas MOSER, reprezentantul companiei EasEur Holding, noul proprietar al subdiviziunilor din Moldova ale companiei azere Azpetrol, a declarat ca Terminalul petrolier de la Giurgiulesti va fi cel mai complex si mai sigur terminal de pe Dunare din punct de vedere ecologic.

La momentul actual practic sunt finalizate lucrarile de constructie la parcul de rezervoare cu o capacitate de 60 mii tone si se lucreaza intens la conectarea conductei la parcul de rezervoare. Numarul total al muncitorilor implicati in lucrarile de constructie depaseste 250 de persoane, majoritatea fiind cetateni ai Republicii Moldova. De asemenea, circa 200-300 persoane vor fi angajate in campul muncii dupa darea in exploatare a Terminalului. Totodata, Thomas MOSER a declarat ca ar putea aparea anumite probleme in procesul de angajare in campul muncii a tinerilor specialisti, intrucat in prezent in Republica Moldova se inregistreaza o lipsa acuta de tineri specializati in profilurile necesare pentru activitatea la Terminalul Petrolier. Oficialul a subliniat necesitatea conjugarii eforturilor in comun cu autoritatile pentru solutionarea acestei probleme.

In acelasi timp, reprezentantii raionului Cahul au solicitat examinarea posibilitatii construirii unei linii ferate directe Cahul - Giurgiulesti cu o lungime de 43 de km.

In alta ordine de idei, reprezentantii autoritatilor publice locale au confirmat asteptarile inalte ale populatiei din regiune odata cu inceperea functionarii Terminalului. In acest sens, Marian LUPU a declarat ca datorita acestei constructii regiunea va capata un nou ritm de dezvoltare si un nou aspect.

Recent, compania olandeza EasEur Holding a anuntat despre achizitionarea Azpetrol SRL, Azertrans SRL si Azpetrol Refinery SRL.

03.07.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова