version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










19 июля 2006

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, a avut o intrevedere cu William HILL, seful Misiunii OSCE in Moldova, cu prilejul incheierii mandatului sau in tara noastra.

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, a avut o intrevedere cu Bruno POUEZAT, Coordonator Rezident al Organizatiei Natiunilor Unite in Republica Moldova, cu prilejul incheierii mandatului sau in tara noastra.

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, s-a intalnit cu Misiunea Fondului Monetar International, care efectueaza o vizita in tara noastra.

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, a avut o intrevedere cu William HILL, seful Misiunii OSCE in Moldova, cu prilejul incheierii mandatului sau in tara noastra.

Marian LUPU a adresat, in numele Parlamentului si al sau personal, multumiri sefului Misiunii OSCE in Moldova pentru activitatea desfasurata in timpul mandatului sau. Potrivit spicherului, William HILL a avut un mandat dificil legat in special de procesul de solutionare a diferendului transnistrean. Cu toate acestea, Presedintele Parlamentului a apreciat inalt activitatea Misiunii OSCE in vederea identificarii unei solutii pasnice a problemei transnistrene, mentionand in particular efectele benefice ale internationalizarii conflictului transnistrean.

"Parlamentului Republicii Moldova apreciaza OSCE drept un important partener in procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Mizam in continuare pe o cooperare pozitiva cu OSCE", a mai spus Marian LUPU.

La randul sau, William HILL si-a exprimat speranta ca va fi continuata cooperarea parlamentara cu Adunarea Parlamentara a OSCE. Totodata, oficialul a precizat ca in decursul activitatii sale a observat o evolutie pozitiva in procesul de solutionare a diferendului transnistrean.

Interlocutorii au abordat, de asemenea, aspecte ce vizeaza intentia autoproclamatelor autoritati de la Tiraspol de a desfasura, in luna septembrie curent, un referendum in raioanele de est ale Republicii Moldova. Ambele parti au declarat ca desi rezultatele referendumului nu vor fi recunoscute nici de autoritatile Republicii Moldova, nici de organismele internationale, se va inregistra o anumita tensionare a situatiei in regiune. In acest sens, interlocutorii s-au pronuntat pentru mentinerea stabilitatii politice si evitarea provocarilor.

In finalul intrevederii, Marian LUPU i-a urat lui William HILL succese in cariera sa ulterioara.

La intrevedere a fost prezent si noul sef al Misiunii OSCE in Republica Moldova, Louis O'Neil.

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, a avut o intrevedere cu Bruno POUEZAT, Coordonator Rezident al Organizatiei Natiunilor Unite in Republica Moldova, cu prilejul incheierii mandatului sau in tara noastra.

Marian LUPU a apreciat inalt activitatea desfasurata de Bruno POUEZAT in calitate de Coordonator Rezident al Organizatiei Natiunilor Unite in Moldova pe parcursul a patru ani. Presedintele Parlamentului a adresat multumiri oficialului ONU in special pentru asistenta si sustinerea acordata prin intermediul diferitelor programe si proiecte menite sa incurajeze dezvoltarea social-economica din Republica Moldova si realizarea reformelor democratice. In context, spicherul a informat oficialul ONU despre pasii intreprinsi de Legislativ in onorarea angajamentelor asumate in fata institutiilor internationale.

La randul sau, Bruno POUEZAT a accentuat faptul ca in perioada exercitarii mandatului sau in Republica Moldova a fost martor al unor evolutii foarte semnificative in directia dezvoltarii social-economice si politice. Totodata, Coordonatorul Rezident al Organizatiei Natiunilor Unite in tara noastra a remarcat faptul ca stabilirea unui parteneriat politic de catre forul legislativ de la Chisinau in directia integrarii europene, a contribuit considerabil la procesul de implementare a proiectelor initiate in Moldova de catre Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare.

In final, Marian LUPU i-a dorit lui Bruno POUEZAT succese in cariera de mai departe.

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, s-a intalnit cu Misiunea Fondului Monetar International, care efectueaza o vizita in tara noastra.

Membrii Misiunii Fondului Monetar International au afirmat ca actuala vizita in tara noastra este legata de evaluarea situatiei economice din Republica Moldova, ca urmare a sistarii exporturilor de vinuri moldovenesti pe piata Federatiei Ruse si cresterii preturilor pentru livrarea gazelor naturale.

Marian LUPU a afirmat ca autoritatile Republicii Moldova sunt dispuse sa coopereze cu organismele internationale in vederea identificarii solutiilor pe termen scurt si mediu pentru depasirea situatiei respective. Spicherul a precizat ca in urma majorarii tarifelor la gazele naturale nu va fi afectat sectorul real al economiei, ci consumatorii casnici. In acest sens, Marian LUPU a informat Misiunea FMI ca deja saptamana viitoare Parlamentul va examina in doua lecturi un proiect de Lege care vizeaza alocarea de compensatii pentru populatie in legatura cu marirea tarifelor la gazele naturale.

In alta ordine de idei, misiunea FMI a salutat amendamentele operate recent de catre Parlament la Legea cu privire la Banca Nationala a Moldovei, precizand ca FMI mizeaza in continuare pe faptul ca Republica Moldova va realiza angajamentele asumate si va mentine ritmul ascendent de implementare a reformelor.

In acelasi timp, oficialii FMI au anuntat ca o misiune a Fondului Monetar International va efectua o noua vizita in Republica Moldova, cel mai probabil in luna octombrie curent.

19.07.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова