version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










20 июля 2006

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, s-a intalnit cu Vytautas ZALYS, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Lituania in tara noastra.

Marian LUPU a remarcat caracterul prioritar al relatiilor bilaterale moldo-lituaniene, mentionand faptul ca parteneriatul dintre Republica Moldova si Republica Lituania urmeaza a fi intensificat si, de asemenea, urmeaza a fi identificate noi mecanisme de cooperare practica.

"Suntem interesati in preluarea experientei de integrare europeana a Lituaniei. Cursul politic de integrare europeana al Republicii Moldova este ireversibil. Totusi, procesul de integrare europeana presupune o munca enorma, iar Republica Moldova nu dispune inca de o abordare sistemica in procesul ajustarii legislatiei nationale la Acquis-ul comunitar", a afirmat Marian LUPU. Spicherul a adaugat, de asemenea, ca modelul de integrare europeana al Lituaniei este unul potrivit pentru tara noastra.

Marian LUPU a mai accentuat necesitatea intensificarii relatiilor comercial-economice dintre statele noastre. In context, Presedintele Parlamentului a subliniat ca in cadrul vizitei omologului sau lituanian la Chisinau, eveniment preconizat pentru prima jumatate a anului viitor, ar fi benefica participarea unei delegatii a oamenilor de afaceri din Lituania pentru a contribui la activizarea dezvoltarii relatiilor comercial-economice bilaterale.

La randul sau, Vytautas ZALYS a exprimat interesul Lituaniei in livrarea vinurilor moldovenesti si a productiei agricole pe piata lituaniana. Totodata, ambasadorul a expus disponibilitatea Lituaniei de a impartasi tarii noastre experienta de integrare europeana si de cooperare cu Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord.

20.07.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова